Zonneboiler Buchten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Buchten? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek jij praktische toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Buchten.

zonneboiler systeem installeren in 6122

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €850.
 • Een gemiddelde woning in Sittard-Geleen gebruikt 1370 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €95 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6122
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Buchten vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Buchten! Dankzij de zonneboiler-vergelijker tref je verrassend eenvoudig een competente installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Sittard-Geleen. Of benader de website kvinl.nl waar je een database treft met competente installateurs uit jouw provincie. Hieronder check jij belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op recensies en relevante keurmerken. Denk aan Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product wordt gebruikt voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal toegepast door grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Buchten. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De kosten zonneboiler Buchten komen gemiddeld uit tussen €2450 en €3500, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina vind je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor een variatie aan omstandigheden de investering en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €115 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.675€60
100 liter2€2.875 – €3.150€105
200 liter2€3.150 – €3.825€125
300 liter3€4.575 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-buchten

Interessante installaties:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de specificaties verzonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze info kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt z.s.m. een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Buchten (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle artikelen die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €750 tot wel €1200. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Buchten

 • Rexel (1TA/3-200), vermogen 2455 [KW], €1669 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-24 HPC), vermogen 1787 [KW], €1215 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 3-300), vermogen 2488 [KW], €1692 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Sittard-Geleen een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.sittard-geleen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Buchten aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Buchten!

 • Warmtepomp: ontneemt energie middels de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!