Zonneboiler Born

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Born? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door twee onderdelen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Met behulp van onze tool lees je accurate details aangaande een zonneboiler kopen in Born.

zonneboiler systeem installeren in 6121

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1650.
 • Een doorsnee gezin in Sittard-Geleen gebruikt 1370 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €75 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6121
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Born vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Born! Aan de hand van onze tool ontdek je simpel en snel een professionele installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Sittard-Geleen. Of benader de website kvinl.nl voor een database met betrouwbare installateurs in de regio. Verderop check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem voorziet in het warme water en de centrale verwarming. Dit duurzame product heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk relevant voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Wegens lage winkelprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Born. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook moet je rekening houden met een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Born komen gemiddeld uit tussen €2625 en €3550, met installatie inclusief. Het product gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt ontdek je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor verschillende situatiesde aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €95 per jaar (gasprijzen september 2023). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.525€70
100 liter2€2.800 – €3.150€90
200 liter2€3.175 – €3.825€125
300 liter3€4.600 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-born

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie verdere info toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Op basis van deze data kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn de grootte en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke andere systemen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Born (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle installaties op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €950 tot €1225. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Born

 • Rexel (1TA/2-200), vermogen 1536 [KW], €1044 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 4-24 HPC), vermogen 3828 [KW], €2603 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 3-200), vermogen 2431 [KW], €1653 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVObiedt de gemeente Sittard-Geleen een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.sittard-geleen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Born aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Born!

 • Warmtepomp: haalt warmte middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!