Zonneboiler Ohé en Laak

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Ohé en Laak? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van deze website tref jij handige informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Ohé en Laak.

zonneboiler systeem installeren in 6109

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1750.
 • Een gemiddelde woning in Maasgouw verbruikt 1780 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €130 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6109
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Ohé en Laak vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Ohé en Laak! Door middel van deze pagina vind je gemakkelijk een professionele installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Maasgouw. Of ga naar de website kvinl.nl voor een schema met eerlijke installatiebedrijven in de regio. Hierna check je verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Sterkin, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In de winter is de werking niet optimaal. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Het product behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. Vooral een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Wegens lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Ohé en Laak. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Ohé en Laak vinden we terug ergens tussen de €2650 en €3550, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Verderop bekijk jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna vind je voor verscheide voorbeeldsituaties de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €145 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.500€65
100 liter2€2.925 – €3.100€95
200 liter2€3.125 – €3.800€115
300 liter3€4.600 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-ohe-en-laak

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten we naar wie de productinfo verzonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze statistieken kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de omvang en staat van isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. U ontvangt snel een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Ohé en Laak (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is in 2017 verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle merken die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €500 tot €1000. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Ohé en Laak

 • Eco2All (Eco2all 2x Eco-BP 30 / Eco-EBS 2 300), vermogen 2994 [KW], €2036 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 1997 [KW], €1358 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 5-500), vermogen 2968 [KW], €2018 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Maasgouw mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.gemeentemaasgouw.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Ohé en Laak aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Ohé en Laak!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!