Zonneboiler Maria Hoop

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Maria Hoop? Dankzij het zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via deze website bekijk jij uitgebreide details m.b.t. een zonneboiler kopen in Maria Hoop.

zonneboiler systeem installeren in 6105

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1300.
 • Een standaard woning in Echt-Susteren stookt 1630 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €110 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6105
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Maria Hoop vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Maria Hoop! Via onze tool bekijk je snel een goede installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Echt-Susteren. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. Bijgaand ontdek jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op beoordelingen en relevante keurmerken. Denk aan KviNL, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval is de CV-brander nodig. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Maria Hoop. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In september 2022 zijn er voorbeelden met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Maria Hoop liggen tussen de €2450 en €4300, inclusief plaatsing. Het systeem gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De investering is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Op onze website check je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor verschillende mogelijkheden de kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €160 per jaar (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.650€40
100 liter2€2.775 – €3.150€85
200 liter2€3.150 – €4.000€115
300 liter3€4.575 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-maria-hoop

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas en elektra je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze data kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Maria Hoop (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle systemen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €950 tot wel €1575. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Maria Hoop

 • OEG (4plus vlakkeplaatcollector(3x) 400L Solarboiler A+), vermogen 3163 [KW], €2151 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3537 [KW], €2405 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 5-300), vermogen 2963 [KW], €2015 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Echt-Susteren mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.echt-susteren.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Maria Hoop aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Maria Hoop!

 • Warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!