Zonneboiler Echt-Susteren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Echt-Susteren? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. onze tool lees jij bruikbare details die helpen bij een zonneboiler kopen in Echt-Susteren.

zonneboiler systeem installeren in 6101

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €850.
 • Een standaard woning in Echt-Susteren stookt 1630 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6101
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Echt-Susteren vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Echt-Susteren! Via onze website vind je eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Echt-Susteren. Of ga naar kvinl.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven uit de gemeente. Hierna ontdek jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere KviNL, VCA, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product draagt zorg voor jouw sanitaire water en een warme woning. Dit systeem bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder aantrekkelijk voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Echt-Susteren. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Echt-Susteren schommelen tussen de €2950 en €3450, met installatie inclusief. Dit systeem heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De investering komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop check jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor diverse voorbeeldsituaties de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €170 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€65
100 liter2€2.900 – €3.200€95
200 liter2€3.275 – €3.925€125
300 liter3€4.450 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-echt-susteren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel stroom & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van het verbruik kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. U ontvangt z.s.m. een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Echt-Susteren (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle merken die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €425 tot €1825. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Echt-Susteren

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK155 V + VMs8 + VIHS1 150/4B), vermogen 1913 [KW], €1301 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 3705 [KW], €2519 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO RAY – 800 – 4 XRAY10), vermogen 26 [KW], €1768 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Echt-Susteren een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.echt-susteren.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Echt-Susteren aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Echt-Susteren!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door bijv. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente