Zonneboiler Roerdalen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Roerdalen? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt gevormd door twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker lees jij handige gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Roerdalen.

zonneboiler systeem installeren in 6063

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €750.
 • Een doorsnee huishouden in Roerdalen gebruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €100 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6063
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Roerdalen vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Roerdalen! Middels onze website vind je probleemloos een goede installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Roerdalen. Of klik door naar Qbis.nl voor een schema met professionele installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand check je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op referenties en certificering. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. de leidingen gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter is de werking niet optimaal. In dit scenario springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product draagt zorg voor je watervoorziening en een warme woning. Het product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Vooral een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Roerdalen. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler Roerdalen zitten gemiddeld tussen €2900 en €3000, met montage. Het product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt lees je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor een aantal omstandigheden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €80 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.575€50
100 liter2€2.900 – €3.200€75
200 liter2€3.175 – €3.850€120
300 liter3€4.575 – €5.400€195
zonneboiler-kopen-roerdalen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas je op dit moment verbruikt. Met deze info kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Van belang zijn aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Roerdalen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €500 tot €1850. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Roerdalen

 • 123-Kaminofen (1CPC18+ESRS 200L), vermogen 1434 [KW], €975 subsidie.
 • Solvis (Solvis Cala C254 & Solvis Max 457), vermogen 1177 [KW], €800 subsidie.
 • Citrin Solar (TWS300+2xCS150), vermogen 1836 [KW], €1248 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Roerdalen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.roerdalen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Roerdalen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Roerdalen!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente