Zonneboiler Montfort

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Montfort? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat uit twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl vind je praktische toelichtingen over een zonneboiler kopen in Montfort.

zonneboiler systeem installeren in 6065

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3900.
 • De subsidies lopen op tot €1050.
 • Een alledaags gezin in Roerdalen gebruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6065
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Montfort vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Montfort! Door middel van de zonneboiler-vergelijker check je gemakkelijk een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Roerdalen. Of klik door naar de website Qbis.nl voor lijstjes met goede installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf lees jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op klantervaringen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Montfort. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder moet je rekening houden met een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De recente kosten zonneboiler Montfort zitten gemiddeld tussen €2675 en €3250, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Hierna bekijk je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk je voor enkele voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €130 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.650€45
100 liter2€2.875 – €3.100€95
200 liter2€3.200 – €3.875€140
300 liter3€4.600 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-montfort

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas + stroomhet huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van het energieverbruik kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan leefruimte (m2) en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Er volgt z.s.m. een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Montfort (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is recent verhoogd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €925 tot wel €1500. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Montfort

 • Hetzonneboilerhuis (Set 90 + HYG1K.500 A+ isolatie), vermogen 3838 [KW], €2610 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-24 HPC), vermogen 2320 [KW], €1578 subsidie.
 • Sunex (4xAMX2.0 400 L), vermogen 2748 [KW], €1869 subsidie.

Naast de landelijke subsidie hanteert de gemeente Roerdalen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.roerdalen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Montfort aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Montfort!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!