Zonneboiler Vlodrop

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Vlodrop? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee zaken: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van deze pagina bekijk jij handige gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Vlodrop.

zonneboiler systeem installeren in 6063

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €800.
 • Een doorsnee gezin in Roerdalen verbruikt 1660 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €130 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6063
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Vlodrop vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Vlodrop! Via onze website ontdek je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Roerdalen. Of surf naar de website Qbis.nl voor een database met competente installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box lees jij een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met recensies en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem is toepasbaar voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die veel warm water gebruiken. Dankzij scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Vlodrop. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Vlodrop liggen tussen de €2900 en €3600, met installatie inclusief. Dit product heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor meerdere voorbeelden de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €120 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.625€60
100 liter2€2.800 – €3.025€75
200 liter2€3.250 – €3.975€130
300 liter3€4.525 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-vlodrop

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel gas & stroomhet huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van het verbruik kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf de woning. Denk aan de grootte en de isolatiewaarden. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Vlodrop (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is recentelijk extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle merken op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €775 tot wel €1075. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Vlodrop

 • Hetzonneboilerhuis (Set 75 + HYG1K.500 A+ isolatie), vermogen 3731 [KW], €2537 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 3-24 HPC), vermogen 3700 [KW], €2516 subsidie.
 • Sunex (3xAMX2.0 300L), vermogen 2421 [KW], €1646 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVObiedt de gemeente Roerdalen mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.roerdalen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Vlodrop aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Vlodrop!

 • Warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!