Zonneboiler Maasbracht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Maasbracht? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Het systeem kent 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels deze website tref jij toepasbare gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Maasbracht.

zonneboiler systeem installeren in 6051

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1400.
 • Een gemiddeld huishouden in Maasgouw stookt 1780 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €160 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6051
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Maasbracht vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Maasbracht! Door gebruik te maken van deze pagina vind je eenvoudig een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Maasgouw. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met betrouwbare installateurs uit de buurt. Bijgaand lees je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem draagt zorg voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Maasbracht. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Maasbracht fluctueren tussen de €2875 en €4200, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder tref je voor een aantal situatiesde totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €160 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.500€60
100 liter2€2.800 – €3.125€100
200 liter2€3.100 – €3.800€120
300 liter3€4.525 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-maasbracht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door het verbruik kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Er volgt snel een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Maasbracht (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recent extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €975 tot €1700. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Maasbracht

 • Hetzonneboilerhuis (Set 60 + HYG1K.500 A+ isolatie), vermogen 3548 [KW], €2413 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 3-30 HPC), vermogen 3850 [KW], €2618 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 2 personen_RS3001-3 150L), vermogen 1527 [KW], €1038 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Maasgouw wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.gemeentemaasgouw.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Maasbracht aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Maasbracht!

 • De warmtepomp: wint warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!