Zonneboiler Nederweert-Eind

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Nederweert-Eind? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door deze website bekijk je veelzijdige adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Nederweert-Eind.

zonneboiler systeem installeren in 6034

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1150.
 • Een doorsnee huishouden in Nederweert stookt 1640 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €125 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6034
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3670 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Nederweert-Eind vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Nederweert-Eind! Door middel van onze vergelijker vind je snel een goede installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Nederweert. Of probeer Qbis.nl waar je een database treft met eerlijke installateurs uit jouw provincie. Hieronder vind je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op referenties en certificaten en keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie is er voor 2 zaken: het warme water en een warme woning. Dit systeem wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Nederweert-Eind. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De recente kosten zonneboiler Nederweert-Eind fluctueren tussen de €2775 en €3000, inclusief plaatsing. Het systeem gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Verderop tref je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor een aantal gevallen de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €90 per jaar (energieprijzen september 2023). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.675€55
100 liter2€2.925 – €3.075€100
200 liter2€3.125 – €3.825€115
300 liter3€4.575 – €5.400€185
zonneboiler-kopen-nederweert-eind

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas en stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze data kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Nederweert-Eind (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling werd in 2017 verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle modellen die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €925 tot €1150. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nederweert-Eind

 • Hetzonneboilerhuis (Set 50 + HYG1K.400 A+ isolatie), vermogen 2335 [KW], €1588 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2051 [KW], €1395 subsidie.
 • Remeha (Tzerra HP 390 4C), vermogen 3055 [KW], €2077 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Nederweert wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.nederweert.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Nederweert-Eind aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Nederweert-Eind!

 • Warmtepomp: ontneemt energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!