Zonneboiler Soerendonk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Soerendonk? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker bekijk jij bruikbare info die helpen bij een zonneboiler kopen in Soerendonk.

zonneboiler systeem installeren in 6027

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €700.
 • Een gemiddelde woning in Cranendonck stookt 1650 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6027
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een zonneboiler installateur in Soerendonk vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Soerendonk! Middels de zonneboiler-vergelijker bekijk je verrassend eenvoudig een erkende installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Cranendonck. Of benader Qbis.nl waar je een database treft met geschikte installateurs in je omgeving. Hierna lees jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario is er de naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product voorziet in je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit product bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Soerendonk. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Soerendonk komen gemiddeld uit tussen €2575 en €3450, met installatie. Het systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Verderop check jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor verschillende scenario’sde geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €155 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.525€40
100 liter2€2.950 – €3.200€80
200 liter2€3.100 – €3.875€110
300 liter3€4.475 – €5.100€170
zonneboiler-kopen-soerendonk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Zo is het helder naar wie verdere info verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze statistieken kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Soerendonk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle installaties die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €700 tot wel €1550. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Soerendonk

 • Hetzonneboilerhuis (Set 40 + HYG1K300 A+ isolatie), vermogen 2194 [KW], €1492 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 3-30 HPC), vermogen 3865 [KW], €2628 subsidie.
 • Remeha (TzerraSol 690 5C), vermogen 3269 [KW], €2223 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Cranendonck wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.cranendonck.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Soerendonk aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Soerendonk!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door bijv. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!