Zonneboiler Wessem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Wessem? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van onze website bekijk jij praktische aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Wessem.

zonneboiler systeem installeren in 6019

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1450.
 • Een gemiddelde woning in Maasgouw gebruikt 1780 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €80 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6019
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Wessem vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Wessem! Door gebruik te maken van deze website vind je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Maasgouw. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs uit jullie streek. Onderstaand achterhaal je belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na reviews en certificering. Zoals bijv. Zonnekeur, Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie zorgt voor warm tapwater en een warme woning. Deze duurzame installatie bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Wessem. Een zonneboiler is goed te combineren met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Wessem liggen tussen de €2475 en €4350, inclusief plaatsing. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina check je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor verscheide voorbeelden de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €100 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.550€65
100 liter2€2.800 – €3.175€95
200 liter2€3.125 – €3.900€115
300 liter3€4.400 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-wessem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Via het verbruik kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. U ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Wessem (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd twee jaar geleden verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €700 tot €1825. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wessem

 • Hetzonneboilerhuis (Set 25 + HYG1K.300 A+ isolatie), vermogen 1871 [KW], €1272 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 1-30 HPC), vermogen 2047 [KW], €1392 subsidie.
 • Remeha (Solar Plus 690 4C + Calenta CW5), vermogen 3082 [KW], €2096 subsidie.

Naast de landelijke subsidie geeft de gemeente Maasgouw wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.gemeentemaasgouw.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Wessem aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Wessem!

 • De warmtepomp: wint energie uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!