Zonneboiler Neeritter

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Neeritter? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt gekenmerkt door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van deze website tref je uitgebreide adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Neeritter.

zonneboiler systeem installeren in 6015

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3700.
 • De subsidies lopen op tot €1600.
 • Een doorsnee gezin in Leudal gebruikt 1710 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6015
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Neeritter vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Neeritter! Via onze tool check je moeiteloos een erkende installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Leudal. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. Hierna achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na referenties en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product voorziet in het warme water en een warme woning. Deze duurzame installatie behelst een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie springt de CV-brander bij. Bovenal aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Neeritter. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er oplossingen het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Neeritter zitten gemiddeld tussen €2850 en €4200, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina vind je uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor meerdere voorbeeldsituaties de investering en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €180 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.575€70
100 liter2€2.775 – €3.000€90
200 liter2€3.300 – €3.825€130
300 liter3€4.450 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-neeritter

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel stroom & gas er verbruikt wordt. Aan de hand van deze gegevens kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Er volgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Neeritter (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle installaties die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €800 tot €1175. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Neeritter

 • Hetzonneboilerhuis (Set 20 + HYG1K.200 A+ isolatie), vermogen 1571 [KW], €1068 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-24 HPC), vermogen 2350 [KW], €1598 subsidie.
 • Remeha (Solar Plus 390 2C + Calenta CW5), vermogen 1760 [KW], €1347 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Leudal een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.leudal.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Neeritter aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Neeritter!

 • Een warmtepomp: genereert warmte door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!