Zonneboiler Ell

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Ell? Middels een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van deze pagina check je accurate aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Ell.

zonneboiler systeem installeren in 6011

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1450.
 • Een standaard woning in Leudal verbruikt 1710 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €80 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6011
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Ell vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Ell! D.m.v. onze website vind je snel een competente installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Leudal. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor een database met competente installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf achterhaal je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op beoordelingen en relevante keurmerken. Zoals bijv. VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name interessant voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van lagere prijzen, hoge subsidies, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Ell. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard is er nog het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Ell schommelen tussen de €2850 en €3050, met installatie inclusief. Het product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna check jij voor verscheide gevallen de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €125 per jaar (energieprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.625€40
100 liter2€2.825 – €3.000€105
200 liter2€3.225 – €3.950€140
300 liter3€4.400 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-ell

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de specificaties verzonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas en stroomer verbruikt wordt. Middels het verbruik kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en staat van isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Ell (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is recent verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle installaties die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €475 tot wel €1500. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Ell

 • Remeha (ZentaSol Plus 110 2C), vermogen 1635 [KW], €1112 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 3-30 HPC), vermogen 3897 [KW], €2650 subsidie.
 • CV Totaal Noord (CPC36 500L CV + Tap), vermogen 2755 [KW], €1873 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Leudal mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.leudal.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Ell aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Ell!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!