Zonneboiler Kessel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Kessel? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij praktische adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Kessel.

zonneboiler systeem installeren in 5995

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1750.
 • Een gemiddelde woning in Peel en Maas gebruikt 1610 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5995
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Kessel vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Kessel! Via deze website ontdek je simpel en snel een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Peel en Maas. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een database met professionele installateurs uit jouw provincie. Bijgaand check jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op klantervaringen en eventuele keurmerken. Bekijk eens Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie is geschikt voor het warme water en de verwarming van de woning. De installatie wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Kessel. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens hebben we nog het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Kessel liggen tussen de €2775 en €4450, met installatie inclusief. De installatie heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Verderop vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor verschillende gevallen de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €145 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.550€50
100 liter2€2.800 – €3.175€75
200 liter2€3.175 – €3.850€130
300 liter3€4.400 – €5.150€190
zonneboiler-kopen-kessel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee is het helder naar wie de informatie verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Op basis van het verbruik kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Specificeer type woning. Het betreft woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Kessel (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd jaren geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle merken die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €900 tot wel €1675. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Kessel

 • Remeha (ZentaSol Plus 110 1C), vermogen 1012 [KW], €688 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 1-24 HPC), vermogen 1839 [KW], €1251 subsidie.
 • Remeha (Tzerra HP 690 4C), vermogen 3082 [KW], €2096 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Peel en Maas soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.peelenmaas.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Kessel aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Kessel!

 • Warmtepomp: genereert energie uit o.a. de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!