Zonneboiler Beringe

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Beringe? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van deze website check je bruikbare adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Beringe.

zonneboiler systeem installeren in 5986

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1250.
 • Een doorsnee gezin in Peel en Maas gebruikt 1610 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5986
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Beringe vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Beringe! Via onze vergelijker vind je verrassend eenvoudig een professionele installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Peel en Maas. Of check de website Qbis.nl voor een schema met goede installatiebedrijven in de regio. Bijgaand check je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Voornamelijk toegepast door grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Wegens beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Beringe. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er systemen met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Beringe schommelen tussen de €2500 en €4450, met installatie. Het product kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt tref je uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een aantal scenario’sde investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €120 per jaar (energieprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.525€55
100 liter2€2.900 – €3.000€100
200 liter2€3.150 – €3.950€140
300 liter3€4.500 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-beringe

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de specificaties aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van het verbruik kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. U krijgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Beringe (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is in 2017 verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €625 tot €1550. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Beringe

 • Eco2All (ECO-825PSLRR-3DTH), vermogen 3162 [KW], €2150 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 3-30 HPC), vermogen 3910 [KW], €2659 subsidie.
 • Remeha (Hybrid Plus 390 3C + Calenta CW5), vermogen 2795 [KW], €1901 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Peel en Maas een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.peelenmaas.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Beringe aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Beringe!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie via de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!