Zonneboiler Kronenberg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Kronenberg? Middels een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent twee toepassingen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Middels onze website check jij handige adviezen over een zonneboiler kopen in Kronenberg.

zonneboiler systeem installeren in 5976

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1500.
 • Een gemiddelde woning in Horst aan de Maas verbruikt 1620 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €85 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5976
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Kronenberg vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Kronenberg! Middels onze vergelijker vind je simpel en snel een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Horst aan de Maas. Of probeer kvinl.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf bekijk jij enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en eventuele keurmerken. Bekijk eens KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Wegens beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Kronenberg. Deze setup is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Kronenberg variëren tussen €2650 en €3650, met installatie. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op onze website vind je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema tref je voor verschillende voorbeeldsituaties de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €130 per jaar (energieprijzen oktober 2022). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.525€70
100 liter2€2.950 – €3.150€90
200 liter2€3.300 – €3.875€135
300 liter3€4.525 – €5.250€155
zonneboiler-kopen-kronenberg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel stroom & gas het huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze info kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn de inhoud en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Kronenberg (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot €1200. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kronenberg

 • Hetzonneboilerhuis (set 90 + HYG1.1500 okoline-profi), vermogen 3891 [KW], €2646 subsidie.
 • Econo (M18HPCPC-200-HHB1), vermogen 1719 [KW], €1169 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + HYG1.500), vermogen 3344 [KW], €2274 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Horst aan de Maas een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.horstaandemaas.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Kronenberg aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Kronenberg!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!