Zonneboiler America

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in America? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels de zonneboiler-vergelijker lees je accurate details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in America.

zonneboiler systeem installeren in 5966

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1500.
 • Een gemiddeld huishouden in Horst aan de Maas gebruikt 1620 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €120 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5966
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in America vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in America! Via onze vergelijker vind je gemakkelijk een competente installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Horst aan de Maas. Of bezoek Qbis.nl voor informatie over competente installateurs in je omgeving. Bijgaand check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Sterkin, KviNL, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem regelt je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. De installatie bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment springt de CV-brander bij. In de basis interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Door lagere prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in America. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler America variëren tussen €2725 en €4500, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina check jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder tref je voor een paar situatiesde geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €150 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.625€55
100 liter2€2.800 – €3.100€105
200 liter2€3.200 – €3.900€120
300 liter3€4.600 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-america

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten we naar wie de productinfo verzonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra en gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze statistieken kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in America (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is recentelijk extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €800 tot wel €1125. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in America

 • Econo (S18HPCPC-150-H1), vermogen 1677 [KW], €1140 subsidie.
 • Cosmo (COSMO Solarpakket CFK252 10/400IB), vermogen 3285 [KW], €2234 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 3x 25 buizen 400L WW+CV), vermogen 3334 [KW], €2267 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Horst aan de Maas mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.horstaandemaas.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte America aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in America!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!