Zonneboiler Horst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Horst? Middels een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent twee zaken: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Middels onze tool doorzoek jij actuele toelichtingen over een zonneboiler kopen in Horst.

zonneboiler systeem installeren in 5961

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4400.
 • Er geldt een subsidie tot wel €750.
 • Een gemiddeld huishouden in Horst aan de Maas stookt 1620 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €50 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5961
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Horst vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Horst! D.m.v. onze vergelijker ontdek je moeiteloos een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Horst aan de Maas. Of check kvinl.nl voor lijstjes met geschikte installatiebedrijven uit de buurt. Verderop tref je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om beoordelingen en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie kan gebruikt worden voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Zeker een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die veel warm water uit de kraan halen. Wegens scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Horst. Een zonneboiler is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Horst variëren tussen €2575 en €3700, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, het volume van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor verschillende voorbeelden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €125 per jaar (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.675€65
100 liter2€2.950 – €3.175€100
200 liter2€3.275 – €3.800€130
300 liter3€4.475 – €5.050€160
zonneboiler-kopen-horst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn adres en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de informatie toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze data kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Beschrijf de woning. Denk aan de omvang en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Er volgt snel een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Horst (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle modellen op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €950 tot €1750. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Horst

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 3-24HeatPipeCollector), vermogen 3679 [KW], €2502 subsidie.
 • Techneco (Loria-solar 300L/1,6 m2), vermogen 822 [KW], €559 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 25 buizen 300L WW+CV), vermogen 2079 [KW], €1414 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Horst aan de Maas soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.horstaandemaas.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Horst aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Horst!

 • Warmtepomp: haalt energie middels ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!