Zonneboiler Velden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Velden? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij praktische adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Velden.

zonneboiler systeem installeren in 5941

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €900.
 • Een gemiddelde woning in Venlo stookt 1390 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5941
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Velden vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Velden! Middels deze pagina check je probleemloos een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Venlo. Of ga naar de website Qbis.nl voor lijstjes met competente installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf check jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en relevante keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Via het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product is geschikt voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product houdt in: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Velden. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Velden liggen tussen de €2875 en €4300, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Hierna ontdek je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor een variatie aan voorbeelden de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €135 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.600€65
100 liter2€2.950 – €3.200€85
200 liter2€3.225 – €3.900€125
300 liter3€4.600 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-velden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit + gas er op het adres wordt gebruikt. Via deze informatie kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Velden (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €725 tot €1425. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Velden

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 3-30HeatPipeCollector), vermogen 3839 [KW], €2611 subsidie.
 • DAXX (1×20 + 300L tank uit PASHW010 300LD(E)), vermogen 1741 [KW], €1184 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 25 buizen.200L WW+CV), vermogen 1440 [KW], €979 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Venlo wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.venlo.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Velden aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Velden!

 • Een warmtepomp: wint warmte via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!