Zonneboiler Swolgen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Swolgen? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl tref je bruikbare adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Swolgen.

zonneboiler systeem installeren in 5866

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1200.
 • Een standaard woning in Horst aan de Maas verbruikt 1620 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €155 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5866
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Swolgen vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Swolgen! Middels onze website bekijk je moeiteloos een goede installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Horst aan de Maas. Of probeer Qbis.nl voor informatie over geschikte installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna check je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem zorgt voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Het product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Vooral een rendabele oplossing voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die veel warm water gebruiken. Vanwege aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Swolgen. Dit apparaat is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast is er nog een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel kan men ook kiezen voor het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Swolgen komen gemiddeld uit tussen €2500 en €3700, met montage. Deze installatie kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor verscheide voorbeelden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €90 per jaar (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.525€70
100 liter2€2.825 – €3.125€85
200 liter2€3.275 – €3.825€130
300 liter3€4.500 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-swolgen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de info verstuurd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas & stroomer op het adres wordt gebruikt. Door deze data kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en staat van isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke andere systemen in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Swolgen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recent uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €625 tot wel €1775. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Swolgen

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-24CPC met spiegel), vermogen 3532 [KW], €2402 subsidie.
 • DAXX (DAXX-warmte 1×15 & 300L), vermogen 1410 [KW], €959 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 10 buizen.100L WW), vermogen 593 [KW], €403 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Horst aan de Maas een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.horstaandemaas.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Swolgen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Swolgen!

 • De warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!