Zonneboiler Meerlo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Meerlo? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem kent 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl lees jij omvangrijke toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Meerlo.

zonneboiler systeem installeren in 5864

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1800.
 • Een standaard woning in Horst aan de Maas stookt 1620 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €60 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5864
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Meerlo vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Meerlo! Geholpen door deze website tref je probleemloos een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Horst aan de Maas. Of probeer de website Qbis.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf ontdek je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na beoordelingen en certificering. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product voorziet in je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Het product wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage winkelprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Meerlo. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Meerlo variëren tussen €2475 en €3900, met installatie inclusief. Dit duurzame product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Verderop vind je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor meerdere voorbeeldsituaties de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €110 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.625€40
100 liter2€2.925 – €3.025€100
200 liter2€3.300 – €3.800€135
300 liter3€4.575 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-meerlo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig komen wij erachter naar wie de info verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van het energieverbruik kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan de inhoud en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt binnen een week een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Meerlo (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle systemen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €550 tot wel €1350. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Meerlo

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-30HeatPipeCollector), vermogen 3505 [KW], €2383 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-100T/TWL-KER-1000L-B), vermogen 3887 [KW], €2643 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 50 + HYG1.800 okoline-profi), vermogen 2348 [KW], €1597 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Horst aan de Maas wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.horstaandemaas.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Meerlo aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Meerlo!

 • Een warmtepomp: wint energie via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!