Zonneboiler Well

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Well? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van deze website vind jij accurate raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Well.

zonneboiler systeem installeren in 5855

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1650.
 • Een standaard woning in Bergen Limburg stookt 1600 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5855
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Well vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Well! Door gebruik te maken van onze vergelijker check je moeiteloos een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Bergen Limburg. Of bezoek de website kvinl.nl voor actuele overzichten met competente installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf achterhaal je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product kan benut worden voor jouw sanitaire water en een warme woning. Deze duurzame installatie houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. In de basis eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Well. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Well komen gemiddeld uit tussen €2725 en €3800, met installatie inclusief. De installatie heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt tref jij meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek je voor verscheide voorbeelden de investering en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €145 op jaarbasis (gasprijs september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.600€40
100 liter2€2.925 – €3.150€75
200 liter2€3.250 – €3.875€110
300 liter3€4.450 – €5.150€180
zonneboiler-kopen-well

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo komen wij erachter naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Via deze informatie kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Well (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is in 2017 uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle installaties die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €950 tot wel €1550. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Well

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-24CPC met spiegel), vermogen 1979 [KW], €1346 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-50T/TWL-KER-500L-B), vermogen 2297 [KW], €1562 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 100 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 3919 [KW], €2665 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Bergen Limburg een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.bergen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Well aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Well!

 • De warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!