Zonneboiler Bergen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Bergen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door 2 delen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via zonneboilerrevolutie.nl vind je omvangrijke toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Bergen.

zonneboiler systeem installeren in 5854

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1300.
 • Een gemiddelde woning in Bergen Limburg verbruikt 1600 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Oftewel, een forse besparing van wel €80 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5854
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Bergen vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Bergen! D.m.v. onze tool check je zonder problemen een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Bergen Limburg. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een overzicht met goede installateurs uit de buurt. Hierna achterhaal jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Dan is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan benut worden voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Het product bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Voornamelijk interessant voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Bergen. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er oplossingen een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Bergen schommelen tussen de €2775 en €3750, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Op deze pagina lees je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor enkele voorbeeldsituaties de totaalprijs en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €130 per jaar (energieprijzen oktober 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.550€70
100 liter2€2.750 – €3.150€100
200 liter2€3.250 – €3.850€110
300 liter3€4.525 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-bergen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de info verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Via het energieverbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld aantal kamers en de isolatiewaarden. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Jij ontvangt binnen een paar dagen een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Bergen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is recentelijk uitgebreid. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €550 tot wel €1100. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bergen

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-30HeatPipeCollector), vermogen 3493 [KW], €2375 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-25T/DJG-RVS-M-200L), vermogen 1725 [KW], €1173 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 90 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 3862 [KW], €2626 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Bergen Limburg wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.bergen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Bergen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Bergen!

 • Warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!