Zonneboiler Stevensbeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Stevensbeek? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij zonneboilerrevolutie.nl doorzoek je toepasbare aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Stevensbeek.

zonneboiler systeem installeren in 5844

  • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
  • Reken op gemiddelde kosten van €3400.
  • Subsidies lopen op tot wel €1150.
  • Een gemiddeld gezin in Sint Anthonis stookt 1690 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5844
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Stevensbeek vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Stevensbeek! Dankzij de zonneboiler-vergelijker vind je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Sint Anthonis. Of bezoek de website Qbis.nl voor een database met betrouwbare installateurs uit jouw provincie. Hieronder bekijk je verschillende tips.

  • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
  • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
  • Controleer ook op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Middels het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product regelt warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Dan regelt de CV-brander de rest. Zeker aantrekkelijk voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Stevensbeek. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Stevensbeek zitten gemiddeld tussen €2475 en €3750, inclusief installeren. Dit product kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Hierna tref je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor een aantal voorbeeldsituaties de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €100 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.525€50
100 liter2€2.925 – €3.050€85
200 liter2€3.200 – €3.800€130
300 liter3€4.475 – €5.150€190
zonneboiler-kopen-stevensbeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

  1. Verstrek gegevens

    In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verzonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

  2. Specificeer jouw energieverbruik

    Het is van belang om na te gaan hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Middels deze gegevens kan de vakman een goed advies geven.

  3. Huisomschrijving

    Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

  4. Wat is uw wensenlijstje?

    Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

  5. Prijzen & Offerte opvragen

    Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt snel een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Stevensbeek (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle producten die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €675 tot €1475. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

  • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
  • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
  • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Stevensbeek

  • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-24HeatPipeCollector), vermogen 1694 [KW], €1152 subsidie.
  • Viessmann (Vitosol 300hp-cv-400), vermogen 1962 [KW], €1334 subsidie.
  • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1K.500), vermogen 3089 [KW], €2101 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie biedt de gemeente Sint Anthonis mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.sintanthonis.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Stevensbeek aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Stevensbeek!

  • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
  • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
  • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
  • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!