Zonneboiler Oploo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Oploo? Middels een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee zaken: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Dankzij deze pagina lees jij handige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Oploo.

zonneboiler systeem installeren in 5841

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1550.
 • Een gemiddeld huishouden in Sint Anthonis verbruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €150 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5841
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Oploo vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Oploo! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl check je simpel en snel een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Sint Anthonis. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box bekijk je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Denk aan KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie is geschikt voor je watervoorziening en een warme woning. Het systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk relevant voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Door lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Oploo. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Oploo schommelen tussen de €2450 en €4250, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op onze website check je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor een variatie aan omstandigheden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €180 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.600€50
100 liter2€2.850 – €3.175€80
200 liter2€3.125 – €3.850€125
300 liter3€4.500 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-oploo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel gas + elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en de isolatiewaarden. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke andere systemen geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Oploo (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit werd twee jaar geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot wel €1700. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Oploo

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 2-30HeatPipeCollector), vermogen 3464 [KW], €2356 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap/CV HYG200CS1ww2xPro24 – 2IE Tap/CV HYG200CS1w), vermogen 3422 [KW], €2327 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 50 +SO.500), vermogen 2305 [KW], €1567 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Sint Anthonis een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.sintanthonis.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Oploo aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Oploo!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!