Zonneboiler Vortum-Mullem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Vortum-Mullem? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl lees jij praktische details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Vortum-Mullem.

zonneboiler systeem installeren in 5827

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4200.
 • De subsidies lopen op tot €1550.
 • Een standaard woning in Boxmeer verbruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €65 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5827
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Vortum-Mullem vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Vortum-Mullem! Door gebruik te maken van deze pagina vind je gemakkelijk een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Boxmeer. Of klik door naar kvinl.nl voor een schema met competente installateurs in de buurt. Onderstaand lees je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie draagt zorg voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). De installatie behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Dan springt de CV-brander bij. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Omwille van aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Vortum-Mullem. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Vortum-Mullem komen gemiddeld uit tussen €2475 en €3750, met installatie inclusief. Het systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje bekijk jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor velerlei scenario’sde totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €60 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.525€65
100 liter2€2.875 – €3.075€100
200 liter2€3.100 – €3.975€135
300 liter3€4.450 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-vortum-mullem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het helder naar wie de specificaties verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas & stroomer op het adres wordt gebruikt. Met deze gegevens kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. U ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Vortum-Mullem (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle modellen die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €500 tot €1400. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Vortum-Mullem

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-24HeatPipeCollector), vermogen 1676 [KW], €1140 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (2,055×3,075m opdaksysteem), vermogen 2892 [KW], €1967 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 50 + HYG1K.400), vermogen 1924 [KW], €1308 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOlevert de gemeente Boxmeer mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.boxmeer.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Vortum-Mullem aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Vortum-Mullem!

 • Warmtepomp: genereert warmte door gebruik te maken van de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!