Zonneboiler Boxmeer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Boxmeer? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van onze website doorzoek jij actuele info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Boxmeer.

zonneboiler systeem installeren in 5831

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1800.
 • Een doorsnee gezin in Boxmeer gebruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €125 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5831
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Boxmeer vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Boxmeer! Aan de hand van onze website tref je simpel en snel een goede installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Boxmeer. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem draagt zorg voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Zeker een rendabele oplossing voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens lage winkelprijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Boxmeer. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Boxmeer schommelen tussen de €2925 en €4300, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief kan men berekenen met het type zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Verderop tref je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor meerdere mogelijkheden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €75 per jaar (gasprijzen mei 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.675€60
100 liter2€2.850 – €3.125€90
200 liter2€3.125 – €3.900€125
300 liter3€4.600 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-boxmeer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit en gas de woning per jaar verbruikt. Door deze informatie kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt z.s.m. een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Boxmeer (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd jaren geleden verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €925 tot €1375. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Boxmeer

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 300L 2xES2V/2,65S), vermogen 1761 [KW], €1197 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 553 & Solvis max 757), vermogen 2554 [KW], €1737 subsidie.
 • Solmax (820-5f-slm), vermogen 3496 [KW], €2377 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Boxmeer mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.boxmeer.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Boxmeer aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Boxmeer!

 • Warmtepomp: haalt energie via de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente