Zonneboiler Someren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Someren? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij actuele gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Someren.

zonneboiler systeem installeren in 5711

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3000.
 • Subsidies lopen op tot wel €1450.
 • Een gemiddeld gezin in Someren verbruikt 1620 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €75 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSomeren
Postcode5711
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Someren vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Someren! Door middel van onze website tref je probleemloos een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Someren. Of probeer de website kvinl.nl voor informatie over competente installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf bekijk je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal een rendabele oplossing voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Someren. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Someren liggen tussen de €2575 en €3750, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Verderop vind jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor velerlei mogelijkheden de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €125 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.550€60
100 liter2€2.825 – €3.200€80
200 liter2€3.150 – €3.850€125
300 liter3€4.600 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-someren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Met deze statistieken kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte van een zonneboiler monteur in Someren (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is in 2017 verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle types die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €875 tot wel €1850. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Someren

 • ZBPro (ZP300tfp-3), vermogen 2136 [KW], €1452 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-2 + S500), vermogen 2415 [KW], €1642 subsidie.
 • Techneco (Loria-solar 500L/4,8m2), vermogen 1778 [KW], €1209 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Someren soms een extra tegemoetkoming. Check www.someren.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Someren aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Someren!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte via de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente