Zonneboiler Son en Breugel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Son en Breugel? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door 2 toepassingen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van onze tool bekijk jij toepasbare adviezen over een zonneboiler kopen in Son en Breugel.

zonneboiler systeem installeren in 5691

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2700.
 • De subsidies lopen op tot €1500.
 • Een standaard woning in Son en Breugel gebruikt 1820 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €95 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSon en Breugel
Postcode5691
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3640 kWh
Gemiddelde energierekening€202,00

Een zonneboiler installateur in Son en Breugel vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Son en Breugel! Door middel van onze vergelijker bekijk je simpel en snel een betrouwbare installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Son en Breugel. Of ga naar de website Qbis.nl voor informatie over goede installateurs uit jullie streek. Hieronder achterhaal jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product wordt gebruikt voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit product behelst een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie vult de CV-brander het gat op. In de basis interessant voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Door scherpe prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Son en Breugel. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2022

De huidige kosten zonneboiler Son en Breugel komen gemiddeld uit tussen €2775 en €3750, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna vind jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek jij voor velerlei scenario’sde totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €115 per jaar (energieprijzen juni 2022). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€70
100 liter2€2.850 – €3.025€105
200 liter2€3.100 – €4.000€115
300 liter3€4.600 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-son-en-breugel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de info verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel stroom & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze gegevens kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Omschrijf uw woning. Denk aan woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Er volgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Son en Breugel (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle types die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €900 tot €1900. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Son en Breugel

 • ZBPro (ZP400tfp-3), vermogen 2082 [KW], €1416 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-3 + S800), vermogen 2937 [KW], €1997 subsidie.
 • Techneco (Loria-solar 300L/1,6 m2), vermogen 822 [KW], €559 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Son en Breugel mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.sonenbreugel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Son en Breugel aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Son en Breugel!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met bijv. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!