Zonneboiler Best

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Best? Via een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl bekijk je bruikbare gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Best.

zonneboiler systeem installeren in 5681

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1800.
 • Een alledaags gezin in Best stookt 1430 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €75 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBest
Postcode5681
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Best vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Best! Door gebruik te maken van deze website achterhaal je verrassend eenvoudig een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Best. Of benader echteinstallateur.nl waar je een database treft met geschikte installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, KviNL, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie zorgt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Best. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Best schommelen tussen de €2450 en €4500, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Verderop bekijk jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor meerdere voorbeelden de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €125 per jaar (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€70
100 liter2€2.800 – €3.050€80
200 liter2€3.100 – €3.875€125
300 liter3€4.475 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-best

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Dan weten we naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Op basis van het verbruik kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Je ontvangt binnen een week een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Best (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is recent verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle merken die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €800 tot €1825. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Best

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 200L 2xES2V/2,0S AL), vermogen 1351 [KW], €919 subsidie.
 • Solvis (2x Solvis Luna 304 & Solvis Max 957), vermogen 2354 [KW], €1601 subsidie.
 • Solmax (512-5f-slm), vermogen 342 [KW], €2326 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Best een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.gemeentebest.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Best aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Best!

 • Een warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!