Zonneboiler Geldrop-Mierlo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Geldrop-Mierlo? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl lees je praktische gegevens over een zonneboiler kopen in Geldrop-Mierlo.

zonneboiler systeem installeren in 5660

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1200.
 • Een alledaags gezin in Geldrop-Mierlo gebruikt 1480 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €125 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcode5660
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Geldrop-Mierlo vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Geldrop-Mierlo! Geholpen door deze pagina check je probleemloos een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Geldrop-Mierlo. Of klik door naar Qbis.nl voor een database met erkende installateurs in de regio. Hieronder ontdek jij een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is geschikt voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie behelst zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Met name toepasbaar op grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens lagere prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Geldrop-Mierlo. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk moet je rekening houden met een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Geldrop-Mierlo liggen tussen de €2775 en €4100, met installatie. Dit product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De prijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Verderop vind je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor meerdere omstandigheden de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €165 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.675€70
100 liter2€2.750 – €3.000€95
200 liter2€3.200 – €4.000€115
300 liter3€4.450 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-geldrop-mierlo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het duidelijk naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas en elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door het energieverbruik kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. U krijgt binnen een week een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Geldrop-Mierlo (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recentelijk verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle systemen die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €950 tot €1850. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Geldrop-Mierlo

 • Rivusol (Aquatel S250-5.0V), vermogen 2007 [KW], €1365 subsidie.
 • Ritter Paradigma (2x AQUA PLASMA 15/40 + EXPRESSO 500), vermogen 2944 [KW], €2002 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (2,055×3,075m opdaksysteem), vermogen 2892 [KW], €1967 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Geldrop-Mierlo een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.geldrop-mierlo.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Geldrop-Mierlo aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Geldrop-Mierlo!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente