Zonneboiler Valkenswaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Valkenswaard? Via een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door twee zaken: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels onze tool doorzoek jij handige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Valkenswaard.

zonneboiler systeem installeren in 5551

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1600.
 • Een gemiddelde woning in Valkenswaard stookt 1470 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteValkenswaard
Postcode5551
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Valkenswaard vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Valkenswaard! Via onze website bekijk je moeiteloos een professionele installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Valkenswaard. Of bezoek de website kvinl.nl voor een database met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder bekijk je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product is toepasbaar voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Deze installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan regelt de CV-brander de rest. Vooral toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Valkenswaard. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Valkenswaard liggen tussen de €2775 en €3150, met montage. Het systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor verschillende situatiesde kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €55 per jaar (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.625€40
100 liter2€2.925 – €3.150€85
200 liter2€3.300 – €3.925€140
300 liter3€4.425 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-valkenswaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan komen wij erachter naar wie verdere info verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektra de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze data kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. U ontvangt z.s.m. een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Valkenswaard (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd twee jaar geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €650 tot wel €1900. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Valkenswaard

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 20T/S150L-1), vermogen 1103 [KW], €750 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL FK200-4 + S400), vermogen 2695 [KW], €1833 subsidie.
 • Cosmo (COSMO Solarpakket CFK252 10/400IB), vermogen 3285 [KW], €2234 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Valkenswaard soms een extra tegemoetkoming. Check www.valkenswaard.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Valkenswaard aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Valkenswaard!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!