Zonneboiler Veldhoven

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Veldhoven? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door twee aspecten: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij deze pagina doorzoek jij handige aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Veldhoven.

zonneboiler systeem installeren in 5501

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3700.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een doorsnee gezin in Veldhoven verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €160 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVeldhoven
Postcode5501
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Veldhoven vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Veldhoven! Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je gemakkelijk een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Veldhoven. Of klik door naar kvinl.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs in de buurt. Onderstaand lees je een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Onder andere VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit duurzame product behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats relevant voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een grote vraag naar warm water. Door o.a. scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Veldhoven. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Veldhoven zitten gemiddeld tussen €2825 en €3150, met montage. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op onze website tref jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor diverse voorbeeldsituaties de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €60 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.625€60
100 liter2€2.750 – €3.050€80
200 liter2€3.150 – €3.900€135
300 liter3€4.600 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-veldhoven

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de info verstuurd moet worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas en stroomhet huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze gegevens kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Er volgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Veldhoven (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is recent extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle systemen op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €875 tot wel €1475. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Veldhoven

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 20T/S200L-1), vermogen 1089 [KW], €741 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL FK200-4 + KER500), vermogen 2748 [KW], €1869 subsidie.
 • DAXX (1x 500 liter met 2×20 buizen), vermogen 3254 [KW], €2213 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Veldhoven een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.veldhoven.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Veldhoven aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Veldhoven!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!