Zonneboiler Boekel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Boekel? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door twee onderdelen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van onze vergelijker ontdek jij waardevolle informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Boekel.

zonneboiler systeem installeren in 5427

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4100.
 • Subsidies lopen op tot wel €850.
 • Een standaard woning in Boekel stookt 1650 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €150 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoekel
Postcode5427
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3760 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Boekel vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Boekel! Via de zonneboiler-vergelijker ontdek je snel een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Boekel. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met eerlijke installateurs in de regio. Hieronder check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere KviNL, VCA, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. In de basis relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Boekel. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk is er nog het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De huidige kosten zonneboiler Boekel zitten gemiddeld tussen €2575 en €3250, met montage. Het systeem hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op deze pagina ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht check je voor enkele omstandigheden de kostprijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €130 per jaar (gasprijzen februari 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.650€50
100 liter2€2.850 – €3.025€100
200 liter2€3.300 – €3.925€140
300 liter3€4.450 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-boekel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten we naar wie de info toegezonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomje op dit moment verbruikt. Door deze informatie kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Boekel (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle merken die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €775 tot wel €1700. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Boekel

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 200L 1xES2V/2,65S), vermogen 1002 [KW], €681 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 553 & Solvis Max 457), vermogen 2623 [KW], €1784 subsidie.
 • Solmax (820-4f-slm), vermogen 3333 [KW], €2266 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Boekel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.boekel.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Boekel aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Boekel!

 • Warmtepomp: haalt energie middels de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door bijv. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente