Zonneboiler Venhorst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Venhorst? Via een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product kent twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. deze website ontdek je actuele raadgeving over een zonneboiler kopen in Venhorst.

zonneboiler systeem installeren in 5428

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3500.
 • De subsidies lopen op tot €1750.
 • Een doorsnee huishouden in Boekel verbruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €55 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoekel
Postcode5428
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3760 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Venhorst vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Venhorst! Door gebruik te maken van deze website vind je gemakkelijk een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Boekel. Of check kvinl.nl waar je een database treft met professionele installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. In het najaar is de werking niet optimaal. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem is toepasbaar voor jouw sanitaire water en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Zeker eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die veel warm water gebruiken. Door dalende prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Venhorst. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De geschatte kosten zonneboiler Venhorst variëren tussen €2425 en €4450, met installatie. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. Het tarief komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Hierna check jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor een variatie aan mogelijkheden de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €90 per jaar (gasprijzen september 2023). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.625€40
100 liter2€2.825 – €3.200€85
200 liter2€3.225 – €3.850€140
300 liter3€4.450 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-venhorst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten we naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze statistieken kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke andere systemen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je krijgt z.s.m. een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Venhorst (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle artikelen die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €675 tot wel €1650. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Venhorst

 • Viessmann (Vitosol 200hp-t-200), vermogen 1394 [KW], €948 subsidie.
 • Solar2all (HP40/250/PWM), vermogen 2120 [KW], €1442 subsidie.
 • Spring Solar (SH 800), vermogen 2974 [KW], €2022 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Boekel mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.boekel.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Venhorst aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Venhorst!

 • Warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!