Zonneboiler Gemert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Gemert? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van onze vergelijker vind je bruikbare details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Gemert.

zonneboiler systeem installeren in 5421

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €850.
 • Een alledaags huishouden in Gemert-Bakel gebruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Dit houdt in een forse besparing van wel €110 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5421
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Gemert vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Gemert! Met behulp van onze vergelijker achterhaal je probleemloos een erkende installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Gemert-Bakel. Of surf naar Qbis.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven uit jullie streek. In onderstaande box check je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem kan benut worden voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Het product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Gemert. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Gemert schommelen tussen de €2975 en €4150, inclusief plaatsing. Deze installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op onze website ontdek je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor enkele gevallen de investering en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €155 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€40
100 liter2€2.825 – €3.075€85
200 liter2€3.275 – €3.950€110
300 liter3€4.500 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-gemert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel elektra en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van het energieverbruik kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Het betreft woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke andere systemen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Gemert (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is 2 jaar geleden verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle merken die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €475 tot €1100. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Gemert

 • 123-Kaminofen (3CPC18 + FKS 1000), vermogen 364 [KW], €2475 subsidie.
 • Austria Email (ERM 300 met Pellesol-a panelen), vermogen 2565 [KW], €2044 subsidie.
 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 5+ HSK-SLS 800), vermogen 2552 [KW], €1735 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Gemert-Bakel mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.gemert-bakel.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Gemert aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Gemert!

 • De warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!