Zonneboiler Odiliapeel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Odiliapeel? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van onze tool lees jij handige aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Odiliapeel.

zonneboiler systeem installeren in 5409

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1600.
 • Een alledaags huishouden in Uden gebruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €140 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Postcode5409
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Odiliapeel vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Odiliapeel! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl tref je zonder problemen een goede installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Uden. Of ga naar kvinl.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder lees je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product draagt zorg voor heet water in huis en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Odiliapeel. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In oktober 2022 zijn er systemen met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Odiliapeel fluctueren tussen de €2625 en €3050, inclusief plaatsing. Dit duurzame product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor verscheide scenario’sde investering en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €180 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€40
100 liter2€2.850 – €3.200€90
200 liter2€3.175 – €3.875€140
300 liter3€4.575 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-odiliapeel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie verdere info toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Via deze statistieken kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Denk aan de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Odiliapeel (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is in 2017 verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle producten die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €400 tot €1075. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Odiliapeel

 • 123-Kaminofen (1CPC24 + HSP-2 400 L), vermogen 2017 [KW], €1372 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 1000 – 5 ECLIPSE), vermogen 2739 [KW], €1863 subsidie.
 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 4+ SKL 500), vermogen 2375 [KW], €1615 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Uden een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.uden.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Odiliapeel aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Odiliapeel!

 • Warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door o.a. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!