Zonneboiler Teeffelen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Teeffelen? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via deze pagina doorzoek je accurate adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Teeffelen.

zonneboiler systeem installeren in 5395

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1600.
 • Een alledaags huishouden in Oss verbruikt 1450 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €60 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5395
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Teeffelen vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Teeffelen! Geholpen door deze website ontdek je eenvoudig een competente installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Oss. Of check kvinl.nl waar je een database treft met ervaren installateurs in je omgeving. Hieronder bekijk jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Denk aan VCA, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem is geschikt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit product wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Vooral een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Teeffelen. Deze installatie is goed te combineren met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard is er nog het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In september 2022 zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Teeffelen zitten gemiddeld tussen €2800 en €3550, inclusief installeren. Het product kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt tref jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna vind je voor een aantal voorbeelden de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €160 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.600€65
100 liter2€2.750 – €3.175€75
200 liter2€3.300 – €3.825€120
300 liter3€4.400 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-teeffelen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de productinfo toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Door het energieverbruik kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij ontvangt z.s.m. een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Teeffelen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is 2 jaar geleden verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle systemen die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €725 tot wel €1075. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Teeffelen

 • 123-Kaminofen (1CPC18+TS-S 150L), vermogen 1648 [KW], €1121 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 600 – 5 ECLIPSE), vermogen 2876 [KW], €1956 subsidie.
 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 2 + SKL 200), vermogen 1228 [KW], €835 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Oss een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.oss.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Teeffelen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Teeffelen!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!