Zonneboiler Geffen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Geffen? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Via zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij uitgebreide info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Geffen.

zonneboiler systeem installeren in 5386

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4200.
 • Subsidies lopen op tot wel €750.
 • Een alledaags huishouden in s-Hertogenbosch stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €160 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5386
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Geffen vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Geffen! Dankzij onze website achterhaal je zonder problemen een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente s-Hertogenbosch. Of check kvinl.nl voor een schema met goede installateurs in de regio. Hierna ontdek jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Het product heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Wegens dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Geffen. Deze oplossing is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Geffen fluctueren tussen de €2900 en €3350, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Hierna bekijk je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder lees je voor enkele scenario’sde investering en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €55 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.600€65
100 liter2€2.900 – €3.100€75
200 liter2€3.125 – €3.900€135
300 liter3€4.600 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-geffen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Geholpen door deze data kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Jij ontvangt binnen een week een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Geffen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is 2 jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle types die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot wel €1300. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Geffen

 • Navetto (WPB200/HPC2,5), vermogen 1152 [KW], €783 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH – 350 – 2 UNIKO21), vermogen 1295 [KW], €881 subsidie.
 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 2 + WP 350), vermogen 2699 [KW], €1835 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente s-Hertogenbosch een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.s-hertogenbosch.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Geffen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Geffen!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!