Zonneboiler Haren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Haren? Middels een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij deze pagina ontdek jij veelzijdige toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Haren.

zonneboiler systeem installeren in 5386

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €900.
 • Een doorsnee gezin in Oss stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €70 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5386
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Haren vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Haren! Aan de hand van onze vergelijker bekijk je gemakkelijk een goede installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Oss. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met eerlijke installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Gelukkig springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Het systeem behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege dalende prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Haren. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In oktober 2022 zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Haren vinden we terug ergens tussen de €2725 en €3150, inclusief installeren. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje vind je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor een paar omstandigheden de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €70 per jaar (gasprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.700€60
100 liter2€2.875 – €3.025€85
200 liter2€3.275 – €4.000€135
300 liter3€4.400 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-haren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door het energieverbruik kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte via een zonneboiler monteur in Haren (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle types op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €450 tot €1550. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Haren

 • Navetto (WPB270/HPC5,0), vermogen 1820 [KW], €1238 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH RAY – 350 – 2 XRAY10), vermogen 1352 [KW], €919 subsidie.
 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 3 + HSK -SLS 800), vermogen 2989 [KW], €2033 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Oss wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.oss.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Haren aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Haren!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!