Zonneboiler Vinkel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Vinkel? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat uit twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker tref jij handige aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Vinkel.

zonneboiler systeem installeren in 5383

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1500.
 • Een gemiddelde woning in Bernheze verbruikt 1610 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €155 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5383
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een zonneboiler installateur in Vinkel vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Vinkel! Dankzij deze pagina ontdek je simpel en snel een vakbekwame installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Bernheze. Of bezoek de website Qbis.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand vind jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op reviews en certificering. Bekijk eens Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product is toepasbaar voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Vinkel. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook is er nog het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De huidige kosten zonneboiler Vinkel liggen tussen de €2700 en €4200, met montage. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina vind je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor velerlei voorbeeldsituaties de geschatte kosten en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €110 per jaar (gasprijzen september 2023). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.625€45
100 liter2€2.750 – €3.050€95
200 liter2€3.175 – €3.900€135
300 liter3€4.450 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-vinkel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door het verbruik kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Specificeer type woning. Denk aan de grootte en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Jij ontvangt binnen een paar dagen een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Vinkel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd jaren geleden verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle types die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €600 tot €1275. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Vinkel

 • HRsolar (Nero 4 / 300M), vermogen 2531 [KW], €1721 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH ECLIPSE 2 – 350 – 3 ECLIPSE), vermogen 2389 [KW], €1625 subsidie.
 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 2 + SKL 300), vermogen 1797 [KW], €1222 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Bernheze een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.bernheze.org/ voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Vinkel aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Vinkel!

 • Een warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!