Zonneboiler Heesch

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Heesch? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van deze pagina lees jij actuele adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Heesch.

zonneboiler systeem installeren in 5384

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1150.
 • Een alledaags gezin in Bernheze gebruikt 1610 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €55 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5384
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een zonneboiler installateur in Heesch vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Heesch! Met behulp van deze website bekijk je moeiteloos een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Bernheze. Of probeer kvinl.nl voor informatie over competente installateurs uit de buurt. Onderstaand achterhaal je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem kan benut worden voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Deze installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Heesch. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Heesch fluctueren tussen de €2975 en €3100, met monteren & installeren. Het systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Verderop bekijk je hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor verscheide voorbeelden de investering en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €85 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.650€45
100 liter2€2.800 – €3.200€90
200 liter2€3.150 – €3.800€115
300 liter3€4.550 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-heesch

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor weten wij ook naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Met het verbruik kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Jij krijgt snel een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Heesch (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle apparaten die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €600 tot wel €1825. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Heesch

 • Navetto (WPB270/HPC2,5), vermogen 1210 [KW], €823 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH ECLIPSE 2 – 350 – 4 ECLIPSE), vermogen 2805 [KW], €1907 subsidie.
 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 2 + SKL 400), vermogen 2096 [KW], €1425 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Bernheze een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.bernheze.org/ voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Heesch aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Heesch!

 • Warmtepomp: wint energie uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!