Zonneboiler Oss

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Oss? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door 2 delen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door deze pagina check je accurate info m.b.t. een zonneboiler kopen in Oss.

zonneboiler systeem installeren in 5341

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2700.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een alledaags huishouden in Oss gebruikt 1450 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €115 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5341
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Oss vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Oss! Met behulp van deze pagina achterhaal je gemakkelijk een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Oss. Of ga naar de website Qbis.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs in de buurt. Onderstaand ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na klantervaringen en certificering. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Oss. De (zonneboiler is goed te combineren met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment kan men ook kiezen voor een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Oss schommelen tussen de €2700 en €4350, inclusief plaatsing. Deze installatie heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor diverse scenario’sde aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €135 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.550€45
100 liter2€2.900 – €3.125€90
200 liter2€3.175 – €3.800€130
300 liter3€4.575 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-oss

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze informatie kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Beschrijf de woning. Het betreft de grootte en staat van isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Je ontvangt binnen een week een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oss (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is twee jaar geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €550 tot €1550. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oss

 • 2-improve energy (HYG400CS1ww2xPro24), vermogen 3472 [KW], €2361 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 500-4-2510), vermogen 3085 [KW], €2098 subsidie.
 • Solar2all (HP90HE/500B/PWM), vermogen 3874 [KW], €2634 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Oss mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.oss.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Oss aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Oss!

 • De warmtepomp: ontneemt energie via de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente