Zonneboiler Boxtel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Boxtel? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het product komt tot stand door 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van onze tool vind jij samengestelde info m.b.t. een zonneboiler kopen in Boxtel.

zonneboiler systeem installeren in 5281

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1450.
 • Een gemiddeld huishouden in Boxtel verbruikt 1390 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €95 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxtel
Postcode5281
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Boxtel vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Boxtel! Via de zonneboiler-vergelijker bekijk je eenvoudig een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Boxtel. Of klik door naar de website kvinl.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven uit de buurt. Hierna tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Solar Keymark, KviNL, VCA, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product regelt warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. De installatie behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie is de CV-brander nodig. Met name eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die veel warm water gebruiken. Vanwege lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Boxtel. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er structuren met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Boxtel liggen tussen de €2400 en €4100, met monteren & installeren. De installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina ontdek je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor velerlei voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €170 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.575€65
100 liter2€2.925 – €3.075€90
200 liter2€3.100 – €3.825€120
300 liter3€4.575 – €5.050€190
zonneboiler-kopen-boxtel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de info verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Geholpen door deze data kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. U ontvangt z.s.m. een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Boxtel (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 uitgebreid. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle systemen die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €875 tot wel €1775. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Boxtel

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 500L 3xES2V/2,65S), vermogen 2618 [KW], €1780 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 553 & Solvis Max 957), vermogen 2511 [KW], €1707 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (2,515×4,085m indaksysteem), vermogen 3474 [KW], €2362 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Boxtel soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.boxtel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Boxtel aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Boxtel!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente