Zonneboiler s-Hertogenbosch

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in s-Hertogenbosch? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van deze pagina ontdek je uitgebreide raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in s-Hertogenbosch.

zonneboiler systeem installeren in 5201

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1350.
 • Een doorsnee huishouden in s-Hertogenbosch stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5201
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in s-Hertogenbosch vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in s-Hertogenbosch! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind je verrassend eenvoudig een competente installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente s-Hertogenbosch. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met betrouwbare installatiebedrijven in je omgeving. Verderop bekijk je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Onder andere Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Het product behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats toepasbaar op grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die veel warm water gebruiken. Door o.a. lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in s-Hertogenbosch. Dit apparaat is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In april 2024 zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler s-Hertogenbosch vinden we terug ergens tussen de €2900 en €3850, met monteren & installeren. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder lees jij voor verschillende voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €120 per jaar (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.600€70
100 liter2€2.925 – €3.125€90
200 liter2€3.100 – €3.925€130
300 liter3€4.550 – €5.250€155
zonneboiler-kopen-s-hertogenbosch

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee weten we naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze info kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Beschrijf de woning. Van belang zijn de omvang en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt zeer binnenkort een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in s-Hertogenbosch (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is twee jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle artikelen die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €950 tot €1650. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in s-Hertogenbosch

 • ZBPro (ZP150tfp), vermogen 750 [KW], €510 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-5 + KER800), vermogen 3114 [KW], €2118 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Nero col 3,2m²-HSP1-300A+), vermogen 1457 [KW], €991 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente s-Hertogenbosch wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.s-hertogenbosch.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte s-Hertogenbosch aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in s-Hertogenbosch!

 • Een warmtepomp: genereert warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met bijv. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente