Zonneboiler Waalwijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Waalwijk? Door middel van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl tref je praktische gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Waalwijk.

zonneboiler systeem installeren in 5141

 • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1900.
 • Een doorsnee gezin in Waalwijk stookt 1340 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €125 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode5141
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Waalwijk vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Waalwijk! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker bekijk je simpel en snel een professionele installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Waalwijk. Of benader de website Qbis.nl voor informatie over erkende installatiebedrijven in de regio. Bijgaand tref jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na referenties en relevante keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem kan benut worden voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Dan regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege dalende prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Waalwijk. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Waalwijk schommelen tussen de €2700 en €4350, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Hierna tref jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor meerdere scenario’sde aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €55 per jaar (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.525€40
100 liter2€2.775 – €3.075€75
200 liter2€3.175 – €3.825€135
300 liter3€4.550 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-waalwijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de info verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze informatie kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Je krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte via een zonneboiler monteur in Waalwijk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle systemen die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €525 tot €1750. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Waalwijk

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 40T/S300L-1), vermogen 1702 [KW], €1157 subsidie.
 • Weishaupt/Monarch (4 x F2 collector met WAS 800L sol), vermogen 3205 [KW], €2179 subsidie.
 • Econo (M18HPCPC-200-HHB1), vermogen 1719 [KW], €1169 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Waalwijk wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.waalwijk.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Waalwijk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Waalwijk!

 • Een warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente