Zonneboiler Haaren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Haaren? Via een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. onze vergelijker check je handige info m.b.t. een zonneboiler kopen in Haaren.

zonneboiler systeem installeren in 5076

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1750.
 • Een doorsnee huishouden in Haaren stookt 1700 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €50 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5076
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3680 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Haaren vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Haaren! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl vind je probleemloos een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Haaren. Of benader Qbis.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Bijgaand ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem kan gebruikt worden voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Dankzij interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Haaren. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Haaren komen gemiddeld uit tussen €2500 en €3700, met installatie inclusief. Deze installatie heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje lees je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor enkele voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €175 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.575€45
100 liter2€2.800 – €3.150€105
200 liter2€3.150 – €3.900€120
300 liter3€4.550 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-haaren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze info kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Type huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Haaren (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verbreed. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle systemen die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €725 tot €1500. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Haaren

 • ReHeat/AgriHeat/FlexHeat/ReSolar (Duovat Solar RVS200 RS-3001-3-1REK), vermogen 1259 [KW], €856 subsidie.
 • Viessmann (3m2 SP2A – Vitocal 343-G), vermogen 1329 [KW], €904 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 300hp-cv-400), vermogen 1962 [KW], €1334 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Haaren mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.haaren.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Haaren aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Haaren!

 • Warmtepomp: wint warmte uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente