Zonneboiler Biezenmortel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Biezenmortel? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. De installatie bestaat uit twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van deze website bekijk jij actuele raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Biezenmortel.

zonneboiler systeem installeren in 5074

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een doorsnee huishouden in Haaren stookt 1700 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5074
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3680 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Biezenmortel vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Biezenmortel! Door gebruik te maken van onze tool bekijk je moeiteloos een goede installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Haaren. Of bezoek Qbis.nl waar je een database treft met professionele installateurs uit jouw provincie. Verderop bekijk jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product is toepasbaar voor heet water in huis en de centrale verwarming. Dit duurzame product behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Bijzonder toepasbaar op grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lagere prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Biezenmortel. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Biezenmortel schommelen tussen de €2625 en €3550, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op deze pagina vind jij hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder check jij voor meerdere mogelijkheden de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €95 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.650€50
100 liter2€2.925 – €3.125€100
200 liter2€3.225 – €3.950€120
300 liter3€4.550 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-biezenmortel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan weten we naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze gegevens kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Verstel details over uw huis. Het betreft woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. U krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Biezenmortel (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €925 tot €1250. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Biezenmortel

 • Clima XL BV (Quantum Duo 200 BSH), vermogen 1315 [KW], €894 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc 30 bs 400 a label), vermogen 3123 [KW], €2124 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 5 personen RS2401-3 400L), vermogen 3656 [KW], €2486 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Haaren mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.haaren.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Biezenmortel aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Biezenmortel!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!