Zonneboiler Moergestel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Moergestel? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Het product bestaat in de basis uit twee aspecten: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij deze pagina doorzoek je praktische adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Moergestel.

zonneboiler systeem installeren in 5066

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1400.
 • Een alledaags huishouden in Oisterwijk verbruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5066
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Moergestel vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Moergestel! Middels onze website vind je zonder problemen een erkende installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Oisterwijk. Of surf naar kvinl.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box vind je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en eventuele keurmerken. Onder andere Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem regelt warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Deze installatie behelst een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Bijzonder toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Omwille van lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Moergestel. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop is er nog het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Moergestel fluctueren tussen de €2975 en €3750, met installatie. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Hierna tref jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor een paar gevallen de investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €75 per jaar (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.575€70
100 liter2€2.800 – €3.050€100
200 liter2€3.275 – €3.875€125
300 liter3€4.475 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-moergestel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door het verbruik kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een week een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Moergestel (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is 2 jaar geleden verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle producten die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €775 tot wel €1500. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Moergestel

 • Clima XL BV (Quantum Duo 100 BSH), vermogen 648 [KW], €441 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc 9 bs 400 a label), vermogen 2382 [KW], €1620 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 3 personen RS3001-3 200L), vermogen 1920 [KW], €1306 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Oisterwijk soms een extra tegemoetkoming. Zie www.oisterwijk.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Moergestel aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Moergestel!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!